• 1 h
  • średni
Składniki
  • 250g margaryny,
  • 1 szklanka cukru,
  • 5 jajek,
  • 5 opakowań (po 45 g) budyniu czekoladowego EMIX,
  • 20 g kakao EMIX,
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • 1 opakowanie (16 g) cukru wanilinowego EMIX,
  • 1 opakowanie (18 g) proszku do pieczenia EMIX
  • 1 szklanka mleka,
  • 2 łyżki mąki pszennej,
  • kilka kropel aromatu waniliowego EMIX,
  • 250 g margaryny,
  • 250 g cukru pudru EMIX,
  • 250 g margaryny.
Produkt z przepisu

Tort czekoladowy

Przepyszne ciasto na wyjątkowe okazje – czekoladowy biszkopt przekładany kremem z masy budyniowej – delikatny torcik, który rozpływa się w ustach
Wykonanie
  1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Lekko natłuścić tortownicę.
  2. Margarynę utrzeć z cukrem. Stopniowo dodawać po jednym jajku i budyniu, cały czas ucierając. Dodać kakao, mąkę, proszek i cukier waniliowy. Utrzeć na gładką masę. Przełożyć do tortownicy i piec przez około 30 minut. Sprawdzić patyczkiem czy już upieczone.
  3. Przygotować krem. W rondelku wymieszać mąkę z mlekiem i wanilią, gotować na małym ogniu, cały czas mieszając, aż zrobi się jednolita masa. Odstawić do przestudzenia.
  4. Margarynę utrzeć z cukrem. Stopniowo dodawać masę z wanilią, cały czas ucierając, aż powstanie gładki krem.
  5. Biszkopt przekroić na dwa blaty i przełożyć kremem. Odstawić do stężenia.

Wszystkim ceniącym czas proponujemy wykorzystanie gotowego-KREMU CZEKOLADOWEGO firmy Emix!

Zobacz również

Piernik miodowy

Tradycyjny wypiek słodzony naturalnym miodem i doprawiony egzotycznymi przyprawami.

wpisz czego szukasz