• 1 h
  • średni
Składniki
  • 4 jajka,
  • 3/4 szklanki mąki,
  • szczypta proszku do pieczenia EMIX,
  • 0,25 l malin,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • opakowanie cukru wanilinowego firmy EMIX,
  • starta skórka z cytryny.
Produkt z przepisu

Biszkopt z malinami

Słodkie maliny otulone biszkoptowym puchem. Prosty przepis na przepyszny deser!
Wykonanie
  1. Ubijamy na sztywno pianę z białek. Dodajemy cukier i miksujemy aż cukier się rozpuści.
    Dodajemy żółtka (po jednym), mieszając wszystko powoli łyżką.
  2. Następnie (cały czas mieszając) dodajemy mąkę (po łyżce), cukier waniliowy, skórkę z cytryny i proszek do pieczenia.
  3. Masę przelewamy na wysmarowana mąką i wysypaną bułką tartą blachę. Na wierzch kładziemy maliny, które same zatoną w biszkopcie. Nie można nałożyć ich zbyt wiele, bo ciasto będzie za mokre. Blachę wkładamy do rozgrzanego do 160’C piekarnika i pieczemy aż ciasto nie “odejdzie” od brzegów blachy (ok. 40 min). Upieczony biszkopt, po przestygnięciu, posypać cukrem pudrem.

Wszystkim ceniącym czas proponujemy wykorzystanie gotowej mieszanki-BISZKOPT W PROSZKU firmy EMIX

Zobacz również

Piernik miodowy

Tradycyjny wypiek słodzony naturalnym miodem i doprawiony egzotycznymi przyprawami.

wpisz czego szukasz